Що подивитися у вихідні. Драма із Сашею Бароном Коеном, новий серіал від Marvel і екранізація культового мюзиклу Девіда Бірна

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Драма із Сашею Бароном Коеном, новий серіал від Marvel і екранізація культового мюзиклу Девіда Бірна

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Цього тижня на стримінгових платформах Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max і Hulu з’явилося декілька цікавих новинок. Це драматичний фільм «Суд над чиказькою сімкою» із Джозефом Гордоном-Левіттом і Сашею Бароном Коеном, новий серіал Marvel та екранізація культового бродвейського мюзиклу Девіда Бірна. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Драма «Суд над чиказькою сімкою»

Про що фільм. Чикаго, 1968 рік. У місті проходить зʼїзд Демократичної партії, на якому політики планують обрати свого кандидата у президенти США. Група активістів вирішує скористатися публічністю і напередодні з’їзду організовує акцію проти війни у В’єтнамі. Однак мирний протест швидко перетворюється на жорсткі сутички з поліцією. Організаторів акції, які пізніше стали відомі як «Чиказька сімка», заарештовують і звинувачують у злочинній змові. Це призводить до одного з найгучніших судових процесів в історії США. Режисер кінострічки — Аарон Соркін, відомий за фільмами «Соціальна мережа» і «Стів Джобс», а головні ролі виконали Едді Редмейн, Саша Барон Коен і Джозеф Гордон-Левітт.

The Trial of the Chicago 7 / Netflix / режисер — Аарон Соркін / у головних ролях — Едді Редмейн, Саша Барон Коен, Джозеф Гордон-Левітт, Марк Райленс / тривалість — дві години 10 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 93%

Що кажуть критики. Business Insider називає нову кінострічку Netflix гідною премії «Оскар» і зазначає неперевершену акторську гру Саші Барона Коена. Variety пише, що The Trial of the Chicago 7 — сильна, реалістична і зворушлива драма, події якої сприймаються так, наче відбуваються в наш час.

Фільм-концерт «Американська утопія»

Про що фільм. «Американська утопія» — екранізація культового мюзиклу колишнього лідера пост-панк гурту Talking Heads Девіда Бірна. Створений за мотивами однойменного альбому American Utopia, за який співака номінували на «Греммі», він уперше дебютував на Бродвеї у 2019 році. Мюзикл був настільки популярним, що організатори домовилися про 17 тижнів додаткових показів, проте через пандемію коронавірусу їх довелося відкласти. Режисером і продюсером телевізійної версії шоу став лауреат премії «Оскар» Спайк Лі.

American Utopia / HBO Max / режисер — Спайк Лі / у головних ролях — Девід Бірн / тривалість — 1 година 45 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 96%

Що кажуть критики. Boston Globe називає «Американську утопію» музичним дивом. The Guardian вважає, що екранізація — справжній подарунок для шанувальників Бірна і може завоювати нову аудиторію.

Горор «Ноктюрн»

Про що фільм. Nocturne — новий горор з антології Welcome to the Blumhouse, створеної Amazon Prime і компанією продюсера Джейсона Блума. У центрі сюжету — сестри Джульєтта і Вівіан. Дівчата разом навчаються в елітній музичній академії. При цьому Вівіан — улюблениця вчителів і має цілу низку шанувальників, а сором’язлива Джульєтта постійно живе у тіні сестри й поступово втрачає впевненість у собі. Напередодні прослуховування, де мають обрати соліста для концерту в кінці навчального року, дівчина знаходить блокнот іншої учениці академії, яка мала виступати на концерті, однак несподівано вкоротила собі віку. Джульєтта стає одержима бажанням відібрати у сестри все — її вчителя, хлопця й омріяний сольний виступ.

Nocturne / Amazon Prime Video / режисер — Зу Квірк / у головних ролях — Сідні Свіні, Медісон Айсмен, Айвен Шоу / тривалість — 1 година 30 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 58%

Що кажуть критики. Decider називає Nocturne кращим горором в антології Welcome to the Blumhouse і одним з найсильніших фільмів жахів цього року. Натомість Hollywood Reporter пише, що щоразу, коли фільм намагається бути моторошним або хоча б трохи страшним, він здається просто посереднім.

Містичний серіал «Хелстром»

Про що серіал. «Хелстром» знятий за мотивами низки коміксів Marvel і розповідає про Деймона та Ану Хелстромів — дітей серійного вбивці, які мають надприродні здібності. Удень вони ходять на роботу і займаються буденними справами — Деймон працює професором етики, а Ана організовує аукціони. Проте у вільний час брат із сестрою полюють на демонів і намагаються врятувати людство від надприродної загрози.

Helstrom / Hulu / шоуранер — Пол Збишевські / у головних ролях — Том Остін, Сідні Леммон, Елізабет Марвел / тривалість — 10 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 35%

Що кажуть критики. The Hollywood Reporter каже, що новий реліз від Marvel — це «похмурий одноманітний трилер». Натомість TV Guide пише, що «Хелстром» приваблює глядача своєю міфологією і складними персонажами, та називає його «розважальним серіалом, який легко сприймається».