Що подивитися у вихідні. Четвертий сезон «Фарго», історичний мінісеріал з Ітаном Гоуком та новий серіал від творця «Сексу і міста»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Четвертий сезон «Фарго», історичний мінісеріал з Ітаном Гоуком та новий серіал від творця «Сексу і міста»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Цього тижня на стримінгових платформах Hulu, Netflix, Amazon Prime та Showtime шість цікавих релізів — драмеді «Емілі в Парижі» від творця серіалу «Секс і місто» Даррена Стара, новий сезон «Фарго», спін-офф культового апокаліптичного серіалу «Ходячі мерці» та драматичний мінісеріал з Ітаном Гоуком у головній ролі. «Бабель» зібрав оцінки критиків та розповідає, що подивитися у вихідні.

Кримінальна драма «Фарго» — четвертий сезон

Про що серіал. Сюжет нового сезону антології «Фарго» розгортається в Канзас-Сіті 1950-х. До міста прибуває банда афроамериканців, які перебралися в центральні Штати через расову сегрегацію. На той момент у Канзас-Сіті вже існує низка кримінальних угруповань — зокрема, мафіозний синдикат італійських мігрантів. Лідер афроамериканців Лой Кеннон домовляється про мир з італійцями. Щоб скріпити спілку, очільники банд обмінюються синами. Проте усе йде не за планом. Лідер італійської мафії несподівано помирає в лікарні, і між бандами розгортається війна за вплив у місті.

Fargo / Hulu / шоуранер — Ной Говлі / у головних ролях — Кріс Рок, Джессі Баклі, Джейсон Шварцман / тривалість — 11 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 79%.

Що кажуть критики. Видання The Verge зазначає, що новий сезон — дуже стильний та вирізняється хорошою акторською грою, однак «не зображує нічого, чого б любитель гангстерських фільмів не бачив раніше». Boston Globe називає реліз «амбітним, блискучим та розважальним».

Драматичний мінісеріал «Птах Доброго Бога»

Про що серіал. Знятий за однойменним романом Джеймса МакБрайда, «Птах Доброго Бога» розповідає історію глибоко релігійного Джона Брауна, який вірить, що рабство у США можна скасувати лише насильницьким шляхом. Щоб досягнути мети, Браун разом з поплічниками планує пограбувати армійський склад у місті Гарперс-Феррі в Західній Вірджинії. Він вважає, що це ініціює повстання рабів. Насправді пограбування призводить до початку Громадянської війни. Усі події в серіалі зображені з погляду темношкірого хлопчика Генрі, якого Джон рятує від рабства й фактично всиновлює, проте чомусь сприймає за дівчинку.

The Good Lord Bird / Showtime / режисери — Ітан Гоук, Марк Річард / у головних ролях — Ітан Гоук, Джошуа Калеб Джонсон, Давид Діггс, Ваятт Расселл / тривалість — 8 епізодів по 60 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 100 %.

Що кажуть критики. Газета The New York Times пише, що «Птах Доброго Бога» — чудовий розважальний серіал, який передає специфічний гумор Джеймса МакБрайда. Видання особливо відзначає роботу Ітана Гоука, який не лише майстерно виконує роль Джона Брауна, але і є одним зі співавторів адаптації. Vanity Fair вважає The Good Lord Bird захопливим серіалом, який справляє сильне враження.

Кримінальна драма «Доброго ранку, Вероніко»

Про що серіал. Детектив Вероніка Торрес працює в поліцейському відділку міста Сан-Паулу та розслідує особливо тяжкі злочини. Одного дня вона стає свідком самогубства, яке занурює її у глибоку депресію, а через кілька днів після цього отримує дзвінок від жінки, яка каже, що боїться за своє життя. Колеги Вероніки на це практично не реагують, тому вона розпочинає власне розслідування й несподівано стикається зі світом, який загрожує її родині.

Good Morning, Verônica / Netflix / шоуранер — Рафаель Монтес / у головних ролях — Таїна Мюллер, Едуардо Московіс, Каміла Моргадо / тривалість — 8 епізодів по 42—49 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. На думку Ready Steady Cut, «Доброго ранку, Вероніко» — не лише хороший кримінальний трилер, а і своєрідна історія-застереження про домашнє насильство. Decider зазначає, що серіал не дуже відрізняється від багатьох інших кримінальних драм, але персонажі та теми, які він висвітлює, роблять його вартим перегляду.

Драмеді «Емілі в Парижі»

Про що серіал. Героїня нового шоу Даррена Стара («Секс і місто») — 20-річна Емілі Купер. Дівчина працює маркетологом у чиказькій фірмі та здебільшого рекламує фармацевтичні препарати. Усе змінюється, коли компанія, на яку працює Емілі, купує французьку фірму Savoir. Вагітна начальниця дівчини пропонує їй поїхати замість неї на рік у Париж і бути там «очима та вухами» американців. Емілі погоджується, хоча не розмовляє французькою й не знається на брендах, з якими співпрацює Savoir.

Emily in Paris / Netflix / шоуранер — Даррен Стар / у головних ролях — Лілі Коллінз, Ешлі Парк, Філіппін Леруа-Больє, Лукас Браво / тривалість — 10 епізодів по 24—34 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 88%.

Що кажуть критики. Hollywood Reporter пише, що серіал Emily in Paris дуже легко сприймається, і порівнює його з грою в Candy Crush Saga, що не потребує особливих розумових зусиль. Guardian каже, що єдина хороша річ у серіалі — це те, що він гарний візуально.

Постапокаліптичний серіал «Ходячі мерці: Світ за межами»

Про що серіал. Спін-офф популярного серіалу «Ходячі мерці» змальовує світ через 10 років після початку зомбі-апокаліпсису. Дві сестри — Айріс та Гоуп — живуть у невеликому поселенні у штаті Небраска. Їхній тато — біохімік Лео Беннет — намагається створити ліки проти зомбі-вірусу, однак несподівано зникає. Дівчата отримують звістку про те, що він може бути в Нью-Йорку. Разом з групою друзів вони тікають з поселення та вирушають на пошуки науковця.

The Walking Dead: World Beyond / Amazon Prime / шоуранер — Мет'ю Негрете / у головних ролях — Алія Рояль, Алекса Мансур, Гел Кампстон / тривалість — 10 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 42%.

Що кажуть критики. Explore Entertainment називає World Beyond нудним спін-оффом для підлітків. Variety пише, що серіал — далекий від ідеалу, проте глибше розкриває світ «Ходячих мерців», тому справжнім фанатам усе ж варто його переглянути.

Горор «Земля монстрів»

Про що серіал. Антологія «Земля монстрів» є екранізацією збірки оповідань американського письменника Натана Балінгруда «Монстри з озер Північної Америки» (North American Lake Monsters). У восьми серіях шоу герої стикаються з різноманітними чудовиськами. Серед них — перевертні, грішні янголи та русалки. Кожну серію «монстрів» знімали різні режисери. Зокрема, Егіл Егілссон («Люцифер»), Анне Севітськи («Чорне дзеркало») та Ніколас Песке («Очі моєї матері»).

Monsterland / Hulu / шоуранер — Мері Лоус / у головних ролях — Тейлор Шиллінг, Кейтлін Девер, Джонатан Такер, Ніколь Бехарі, Роберта Коліндрез / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 63%.

Що кажуть критики. На думку Hollywood Reporter, жоден з восьми епізодів серіалу не є по-справжньому хорошим. Натомість Forbes вважає, що Monsterland — серія добре розказаних історій, що вирізняються сильною акторською грою.