Що дивитися у вихідні. Фільм про сестру Шерлока Голмса з Генрі Кавіллом, римейк «Утопії» та феміністична комедія з Кірою Найтлі

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Євген Спірін
Дата:
Що дивитися у вихідні. Фільм про сестру Шерлока Голмса з Генрі Кавіллом, римейк «Утопії» та феміністична комедія з Кірою Найтлі

Karolina Uskakovych / «Бабель»

У кінці вересня на Netflix, Amazon Prime, Showtime та Apple TV з’явилися чотири цікавих релізи. Це фільм про сестру Шерлока Голмса, у якому зіграли зірка серіалу «Дивні дива» Міллі Боббі Браун та «Відьмак» Генрі Кавілл, римейк британського серіалу «Утопія», феміністична комедія з Кірою Найтлі та екранізація книги колишнього очільника ФБР Джеймса Комі. «Бабель» зібрав оцінки та відгуки критиків і радить, що подивитися у вихідні.

Детектив «Енола Голмс»

Про що фільм. В основі стрічки «Енола Голмс»серія однойменних детективних романів Ненсі Спрінгер. Головна героїня фільму — сестра культового детектива Шерлока Голмса Енола. Дівчинка мешкає з матір’ю в заміському маєтку й вивчає науку, літературу та бойові мистецтва. На 16-й день народження Еноли її мати зникає. Дівчина звертається по допомогу до братів, проте Шерлок надто заклопотаний, а Майкрофт просто хоче відправити сестру в пансіонат. Енола вирушає у вікторіанський Лондон, щоб знайти матір, і зустрічає молодого віконта, якому потрібна допомога.

Enola Holmes / Netflix / режисер — Гаррі Бредбір / у головних ролях — Міллі Боббі Браун, Генрі Кавілл, Сем Клафлін, Луї Партрідж / тривалість — 2 години 3 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 92%.

Що кажуть критики. The Telegraph пише, що «Енола Голмс» — блискучий фільм для всієї родини. Wall Street Journal називає акторку Міллі Боббі Браун духом стрічки та відзначає хороший акторський склад і несподівані сюжетні повороти.

Драматичний мінісеріал «Правило Комі»

Про що серіал. The Comey Rule ― екранізація книжки-бестселера A Higher Loyalty («Вища відданість»), яку написав колишній очільник ФБР Джеймс Комі. Вона розповідає про вибори 2016 року, де переміг Дональд Трамп, ставши президентом США. У фокусі серіалу — розслідування ФБР двох делікатних справ: використання Гілларі Клінтон приватного поштового сервера на посаді державного секретаря США та втручання Росії у президентські вибори.

The Comey Rule / Showtime / режисер — Біллі Рей / у головних ролях — Брендан Глісон, Джефф Деніелс, Кінгслі Бен‑Адір / тривалість — 2 епізоди по 120 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 53%.

Що кажуть критики. Collider пише, що «Правило Комі» — «напрочуд успішна політична драма, що змальовує президентство Трампа без гіпербол та перебільшень». Натомість Slate вважає, що у кращому разі серіал — це «фільм жахів з Дональдом Трампом у ролі монстра».

Драматичний серіал «Утопія»

Про що серіал. Новий реліз від Amazon — це римейк однойменного британського серіалу Денніса Келлі. За сюжетом, кілька шанувальників коміксів випадково знаходять графічний роман «Утопія». Він виявляється продовженням «Дистопії» — коміксу, в якому лихий кролик змушує вченого створювати вбивчі віруси. Проте «Утопія» — не просто комікс. Друзі з’ясовують, що графічному роману вдалося передбачити низку епідемій — зокрема, Еболи та близькосхідного респіраторного синдрому (викликаного коронавірусом), — а світові просто зараз загрожує небезпека. Тим часом компанія біотехнологічного магната доктора Кевіна Крісті розробляє екологічно чисте синтетичне м’ясо. Продукт тестують у бідних державних школах, але незабаром з’ясовується, що він розповсюджує новий вірус.

Utopia / Amazon Prime / шоуранер — Ґіліян Флінн / у головних ролях — Рейн Вілсон, Джон К'юсак, Саша Лейн / тривалість — 8 епізодів по 44—55 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 71%.

Що кажуть критики. Inverse пише, що «Утопія» — «дуже похмурий, але по-своєму кумедний трилер, що містить більше сюжету, ніж його британський попередник». CNN каже, що серіал цілком заслуговує на місце серед новинок стримінгових сервісів. Натомість видання Time називає реліз несвоєчасним і каже, що у розпал пандемії коронавірусу «дивитися серіал складно, наскільки б він не був того вартий».

Комедія «Міс Погана поведінка»

Про що фільм. 1970 рік. У Лондоні проходить міжнародний конкурс «Міс світу». Група британських феміністок на чолі з героїнею Саллі Олександр, яку грає Кіра Найтлі, планують зірвати захід. Вони хочуть влаштувати у прямому ефірі протест проти патріархального суспільства, яке оцінює жінок лише за їхньою зовнішністю. Натомість дві темношкірі учасниці — «Міс Гренада» та «Міс Південна Африка» — хочуть виграти змагання, щоб довести свою рівність із білими конкурсантками.

Misbehavior / Apple Tv +/ режисер — Філіппа Лоуторп / у головних ролях — Кіра Найтлі, Гугу Мбата‑Роу, Джессі Баклі, Кілі Гоус / тривалість — 1 година 46 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 84%.

Що кажуть критики. The Weekend Warrior каже, що фільм — хороший приклад того, як стрічку про соціальні проблеми можна зробити розважальною, не втрачаючи потенційну чоловічу аудиторію. Проте видання The New York Times критикує творців картини за те, що вони «не наважуються змусити глядачів вийти з зони комфорту».