Секс-оргії стали новим трендом у Zoom. Під час них люди спілкуються, пʼють алкоголь і вдаються до інтиму (дистанційно)

Автор:
Яна Собецька
Дата:
Секс-оргії стали новим трендом у Zoom. Під час них люди спілкуються, пʼють алкоголь і вдаються до інтиму (дистанційно)

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Через пандемію коронавірусу багато країн ввели жорсткий карантин. Тисячі людей опинилися на самоті у самоізоляції. На тлі цього стрімко почала зростати популярність онлайн-сервісів, таких як Zoom. На його платформі влаштовують не лише робочі зустрічі, а й віртуальні секс-оргії на сто учасників. Організатори побоюються проблем з приватністю, однак кажуть, що такі вечірки допомагають людям соціалізуватися в умовах пандемії. А в Zoom, своєю чергою, планують боротися з подібними оргіями за допомогою штучного інтелекту. «Бабель» розповідає, як секс-вечірки перейшли в онлайн та що на них відбувається.

Через спалах COVID-19 у більшості країн закрилися усі громадські місця: бари, клуби, парки тощо. Заклики до самоізоляції змусили людей обмежити коло соціальних контактів. Тому суттєво зріс попит на онлайн-сервіси. З їхньою допомогою люди не лише вирішують робочі питання, а й облаштовують особисте життя та намагаються всіляко розважитись. Не лишились осторонь й любителі секс-вечірок.

Наприкінці березня засновники одного нью-йоркського секс-клубу влаштували для своїх VIP-членів онлайн-оргію на 60 учасників. Двогодинну віртуальну оргію влаштував і елітний лондонський клуб. Участь у ній взяли близько 100 людей — усі у масках, у спідній білизні або ж повністю оголені.

Організатори таких подій проводять їх за допомогою різних платформ. Одна з найпопулярніших — Zoom. Цей додаток для відеоконференцій ще донедавна був не надто відомим, однак протягом пандемії коронавірусу раптово обігнав конкурентів і опинився на першому місці. У грудні минулого року ним користувалося 10 млн людей щодня. У квітні 2020-го — понад 300 мільйонів. В умовах пандемії Zoom використовують для спілкування з друзями, робочих зустрічей і, вочевидь, для сексу.

Формат подібних вечірок визначають організатори. Британка, яка відвідала одну віртуальну оргію, каже, що та була дуже схожа на «реальну фетиш-вечірку». Посилання на неї жінка отримала від членів уже знайомої спільноти. Серед учасників були люди різного віку, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Багато присутніх на вечірці знали один одного. Відеозапис зустрічі не проводили.

Відвідувачі були повністю оголені або ж одягнуті у фетиш-костюми або спідню білизну. Дехто підготував спеціальні образи. Одна відвідувачка одягла на обличчя латексну «протикоронавірусну» маску.

Кожен учасник оргії був у себе вдома. Однак вони разом пили алкоголь, танцювали та грали у ігри, зокрема у «Я ніколи не» (Never Have I Ever). Питання у грі були на сексуальну тематику. До інтиму учасники оргії могли вдатися лише за взаємної згоди. Дехто взагалі обходився без сексу.

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Одна з вечірок, яку провели у Росії, мала схожий формат. Учасники спілкувалися та грали у фанти. Завдання з’являлися у чаті: можна було на вибір розповісти про сексуальний досвід, відповісти на запитання інших учасників або зробити щось на власний розсуд.

Нью-йоркська «підпільна» квір-вечірка, своєю чергою, була більше зосереджена на інтимі. Проте згоді учасників також приділяли велику увагу. Кожен міг сам для себе вирішити, увімкнути камеру чи обмежитися роллю спостерігача. Не обов’язково було показувати ні обличчя, ні будь-що інше.

Організатори віртуальних оргій вважають, що вечірки допомагають людям соціалізуватися в умовах пандемії коронавірусу. Оскар Базз раніше організовував реальні секс-вечірки для квір-спільноти у Брукліні, а тепер перейшов в онлайн. Він називає Zoom-оргії «способом налагодити зв’язок з людьми і переконатися, що у них все гаразд і вони добре почуваються».

Деякі організатори секс-вечірок, однак, не поспішають переносити їх у Zoom через проблеми сервісу з приватністю. Адже є ймовірність, що хтось отримає відео або світлини учасників без їхньої згоди.

«Коли ми влаштовуємо офлайн-події, то вдаємося до заходів безпеки, щоб переконатися, що конфіденційність кожного гостя захищена. Ми просто не можемо гарантувати цього в інтернеті», — каже Лариса Фукс, засновниця однієї з компаній, що влаштовує секс-вечірки у США.

Базз каже, що учасники його вечірок також побоюються витоку чутливої інформації. Він намагається мінімізувати ризики, увімкнувши функцію, що сповіщає присутніх у відеочаті, якщо їх записують. Проте це не врятує, якщо хтось просто візьме інший гаджет і зробить фото або відео іншого учасника.

У Zoom невдоволені тим, що на їхній платформі влаштовують секс-вечірки. У компанії наголошують, що «правила користування сервісом забороняють будь-які нецензурні, непристойні, незаконні або насильницькі дії чи вміст такого спрямування на платформі».

Надалі Zoom планує за допомогою штучного інтелекту ідентифікувати акаунти, які порушують політику мережі. Представники компанії, однак, не уточнили, якими інструментами користуватимуться, або як технологія сповіщатиме про порнографічний контент. А поки що закликають користувачів платформи повідомляти про всіх порушників.

Karolina Uskakovych / «Бабель»