Зеленський перемагає Порошенка в усіх областях, крім однієї. Ось як голосували у другому турі виборів президента по округах — карта

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:

Станом на вечір 22 квітня Центральна виборча комісія опрацювала вже понад 99 відсотків протоколів. За цими даними, у другому турі президентських виборів актор і продюсер Володимир Зеленський з великим відривом перемагає чинного главу держави Петра Порошенка. За Зеленського проголосували майже втричі більше виборців, ніж за Порошенка — 73,2 відсотка проти 24,4. Голосування проходило в 199 виборчих округах у країні й одному закордонному. Ми зібрали дані про переможця в кожному з округів — ось як це виглядає на мапі України.

Ось як розподілилися голоси виборців по округах на території України. Львівська область стала єдиною, де Петро Порошенко переміг на всіх виборчих округах. Крім цього, за нього проголосувала більшість виборців у двох округах Тернопільської області та в одному в Івано-Франківській. В усіх інших областях переміг Володимир Зеленський, зокрема в Києві та в підконтрольних Україні районах Луганської та Донецької областей.

«Бабель»

Петро Порошенко випередив свого опонента за кордоном. За нього проголосували 54,7 відсотка виборців, за Володимира Зеленського — 43,7. Участь у голосуванні в цьому окрузі взяли майже 60 тисяч українців. Загалом в Україні проголосували понад 18 мільйонів зареєстрованих виборців. Явка на вибори склала 62 відсотки.