«В умовах убогості перебувати не слід». Президент Roshen розповідає про «таємний» корпоратив компанії, де виступали LP і Монатік

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:

15 вересня в клубі Equides Club під Києвом відбувся корпоратив компанії Roshen. На ньому виступили американська співачка LP (Laura Pergolizzi), британці The Blossoms, італієць Маріо Біонді та український виконавець Монатік. Наступного дня про корпоратив написали українські медіа; редактор OCCRP Анна Бабінець назвала його «таємним», відзначила розмах та анонсувала репортаж «Слідства.Інфо». Кореспондент «Бабеля» запитав у президента корпорації Roshen Вʼячеслава Москалевського, кого запросили на захід, скільки він коштував і як часто компанія влаштовує корпоративи.

Це був закритий концерт?

На нього могли потрапити лише за запрошеннями. Запрошували тільки наших працівників і партнерів.

Ви проводили корпоративи в 2017 році та зараз, а востаннє до цього у 2013-му. Що змінилося?

До цього року ми проводили новорічні корпоративи. А потім вирішили: компанія у нас велика, на Новий рік нічого не проводимо, усе переносимо на вересень. А з 2013 до 2017 року ми [корпоративи] не проводили, тому що скоротили Маріупольську фабрику, і наша Липецька фабрика зачинилася. Але після чотирьох років стало зрозуміло, що в умовах убогості перебувати не варто. Ми це робимо, насамперед, для наших співробітників.

Музиканти, які виступили на корпоративі Roshen.

Instagram / lpfanua

Скільки коштував захід?

Не хочу дратувати людей. Ми зробимо прес-реліз, щоб було зрозуміло контекст. Напишемо все: у скільки нам обійшовся Черкаський зоопарк, медицина і ОХМАТДИТ, і там зазначимо, скільки коштував цей корпоратив. Я вам обіцяю. Поки можу сказати, що платили в гривнях за безготівковим розрахунком.

Про корпоратив уже пишуть ЗМІ, тому що власник компанії Roshen — президент Петро Порошенко. Чи може це якось вплинути на його рейтинг?

Депутатів і працівників Адміністрації президента на цьому корпоративі не було, і їх ніколи не буває. Іміджем президента має займатися він сам. Якщо люди проголосували не за нього, а за кондитерську корпорацію Roshen, то треба було повідомити мене про це.

Ми займаємося не лише виробництвом цукерок, а й соціальними речами. Виходить, що люди, які, наприклад, будували театр [Театр на Подолі], які займаються ремонтом ОХМАТДИТу, мають животіти на мізер, поки Порошенко — президент. Це дивно.