Екс-заступник глави Адміністрації Януковича Портнов управлятиме каналом NewsOne. Він і генпродюсер каналу розказали, що буде далі

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
Екс-заступник глави Адміністрації Януковича Портнов управлятиме каналом NewsOne. Він і генпродюсер каналу розказали, що буде далі

Гонтар Володимир / УНІАН

Андрій Портнов, колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича, неочікувано став керуючим телеканалу NewsOne. Після втечі Януковича з країни Портнов деякий час мешкав у Москві, а потім оселився у Відні. Звідти в багаточисельних колонках в медіа і своїх постах у Facebook критикує діючу владу і особисто президента Петра Порошенка. «Бабель» вирішив запитати у Портнова і генпродюсера телеканалу Василя Голованова про те, що тепер очікує телеканал.

Портнов разом із Володимиром Мураєвим, якому належить 100% статутного фонду каналу, у вівторок зустрілися у Відні, щоб підписати угоду про передачу каналу в управління Портнова. Володимир — батько Євгена Мураєва — колишнього нардепа від «Опозиційного блоку», а нині позафракційного, одного із лідерів партії «За життя», який був частим гостем ефірів NewsOne.

За угодою, Портнов керуватиме телеканалом три роки, а Мураєв не зможе розірвати цей договір в односторонньому порядку. Також екс-заступник глави Адміністрації Януковича отримав пріоритетне право на купівлю NewsOne, якщо власник вирішить його продати.

Під час підписання угоди був і генеральний продюсер каналу Василь Голованов. Каже, що Портнова він бачив вперше і до цього взагалі не був з ним знайомий. Тепер він разом із Портновим збирається «трохи перебудувати ефірну сітку» та не втратити рейтинги.

Про KPI телеканалу

Андрій Портнов: Ми спілкувалися з Василем Головановим вчора. Я не планую комусь телефонувати, крім нього. Намагатимусь увімкнути весь свій вплив для того, щоб обмежити його від тиску і якнайменше людей йому телефонували.

Я вважаю завдання про збільшення частки каналу неетичним для себе, тому що це може образити журналістів, які, я вважаю, працюють добре. Це не я створював, щоб хотіти щось поліпшити, але природа людини така, щоб щось поліпшувати. Це буде добре з комерційної точки зору.

Я аналізуватиму рейтинги і частку разом із Головановим. Це мій стиль роботи. Не потрібно втручатися туди, де ти не є професіоналом. Тому що люди тебе не поважатимуть, сміятимуться з тебе, журналісти обмінюватимуться негативною інформацією, і це підриватиме репутацію. Тому потрібно, щоб люди максимально вільно робили усе в рамках закону.

Василь Голованов: KPI телеканалу визначається його рейтингами. Наше завдання — не втратити ті рейтинги, що ми отримали за останній рік, і вийти в лідери інформаційного мовлення.

Про ефірну сітку

Андрій Портнов: Ми будемо намагатися створювати нові продукти. Ви все самі побачите за кілька місяців, в тому числі як погіршується або поліпшується робота телеканалу. Будь-яке моє втручання може зробити гірше. Все будемо робити еволюційним шляхом, відсікаючи хвости різних людей, які телефонують і намагаються дати доручення розмістити ролик або джинсу. Моїм завданням буде зменшити це явище.

Василь Голованов: Ми плануємо не кардинально, але трохи перебудувати ефірну сітку. Додадуться нові обличчя і проекти, що зараз в роботі. Я думаю, що в найближчі місяці ми здивуємо глядачів кардинально новими проектами. Ми зараз працюємо над нашими новими корпунтами в Європі.

«Суб’єктивні висновки дня» з В’ячеславом Піховшеком і Вадимом Рабіновичем лишаються в ефірі.

Про редакційну політику

Андрій Портнов: Я вважаю, що канал має давати доступ до ефіру усім – Анатолію Гриценку, Петру Порошенку, якщо щось захоче сказати політик Віктор Медведчук, то і йому. Потрібно в зв’язку з цим хвалити когось з них? Не потрібно цього робити, потрібно давати об’єктивну інформацію. Якщо потрібно, то критикувати Порошенка, Гриценка, Юлію Тимошенко, Віктора Медведчука, Юрія Бойка. Тому журналісти мають усіх критикувати, попри чутки про те, що канал комусь належить або не належить. Тому, наприклад, якщо Сергій Лещенко [нардеп від БПП], який критикує Віктора Медведчука, прийде на канал і продовжить там свою критику, за це ніхто не отримає зауваження. Я вважаю, що мають бути такі стандарти.

Василь Голованов: Критики діючої влади на каналі більше не стане [Андрій Портнов критично налаштований щодо президента Порошенка — «Бабель»]. Тому що канал — засіб масової інформації, що подає збалансовану точку зору. Він не несе хвалебний посил владі або опозиції. Ми несемо інформацію, як вона коментується гостями нашої студії — експертами і політиками — це їх завдання. Ми висвітлюємо роботу влади, як вона є. Якщо десь відкрили завод або дитячий садочок — це подія. І ми висвітлюємо і те, і інше. Хвалити, безумовно, потрібно, якщо це робить експерт в студії. У нас до діалогу запрошені усі представники, і немає закритих дверей для політичних сил. Нас не можна звинуватити в тому, що ми фільтруємо когось за політичними мотивами.