Актор і модель Зомбі-бой покінчив з собою. Що ми знаємо про його життя та смерть

Автор:
Тома Балаєва
Дата:
Актор і модель Зомбі-бой покінчив з собою. Що ми знаємо про його життя та смерть

Канадський актор і тату-модель Рік Дженест, відомий як Зомбі-бой, знайдений мертвим у Монреалі. Швидше за все, він покінчив з собою. Смерть моделі підтвердила поліція, а пізніше про це написала в Twittеr співачка Леді Гага. На момент смерті Дженесту було 32 роки. Корреспондент «Бабеля» Тома Балаєва розповідає, хто такий Зомбі-бой, і чому всі говорять про його смерть

Рік Дженест отримав прізвисько Зомбі-бой в 16 років, коли зробив перше татуювання. Це сталося через кілька місяців після операції з видалення пухлини головного мозку. До операції Дженест перебував у важкому стані і не сподівався, що виживе. Татуювання у вигляді обрізаного черепа символізувало одужання.

Zombie Boy/Facebook

Після цього Дженест поступово вкривав все тіло татуюваннями. У підсумку він двічі потрапив в Книгу рекордів Гіннеса як людина з найбільшою кількістю татуювань кісток (139) і комах (176).

У березні 2010 року Дженест розмістив свої фотографії в Facebook і майже відразу став популярним. Його помітив дизайнер, креативний директор модного дому Mugler Нікола Формічетті. У січні 2011 року Зомбі-бой представляв в якості моделі колекцію чоловічих костюмів Mugler.

Mugler.com

Через Формічетті Дженест познайомився з Леді Гагою і в лютому 2011 року зʼявився в її кліпі «Born This Way».

У тому ж році Зомбі-бой знявся в рекламі тонального крему косметичної компанії Dermablend. У ролику Дженест зʼявляється з чистою шкірою, а потім стирає з себе тональний крем, і під ним проявляються татуювання.

З тих пір Дженест продовжував працювати як модель, брав участь майже у всіх проектах Формічетті і знявся в рекламі ще багатьох косметичних брендів. Зомбі-бой зіграв ролі в декількох фільмах, серед яких – «47 ронінів» Кіану Рівза.

Крім зйомок, Дженест писав музику і останнім часом разом з колишнім гітаристом Роба Зомбі Майком Ріггсом працював над його новим альбомом.

Перед смертю Дженест опублікував у Facebook і Instagram вірш про сенс життя і смерті, присвячений Дамбалі – сутності з релігії вуду, яка вважається початком і кінцем усіх речей.