Як це влаштовано? Подивіться, що всередині пральної машини (і як за нею доглядати) — показуємо разом із LG

Дата:

Сучасна пральна машина не виникла з нізвідки. Перші патенти на пристрої для прання одягу зареєстровані наприкінці XVII століття — спочатку це були деревʼяні бочки, які обертали вручну. Потроху конструкція ускладнювалася: внутрішню поверхню бочки почали робити ребристою, дерево замінили на метал, воду почали підігрівати за допомогою закритої жаровні, а саму бочку обертала вже не рука прачки, а електричний мотор. Сучасна пральна машина працює на прямому приводі, вміє визначати вагу тканини, сушить одяг прямо в барабані і управляється зі смартфону. Як вона влаштована? І як за нею доглядати? «Бабель» розповідає разом із компанією LG, яка випустила на український ринок нове покоління пральних машин.

Plastifikator x «Бабель»

Основний елемент конструкції пральної машини — це бак (барабан) для одягу. Мотор приєднаний до баку прямим приводом: у них збігаються осі обертання, в конструкції немає передавального ременя або ланцюга, як у старіших моделях — нова конструкція просто надійніша. Бак встановлений на амортизаторах, для того, щоб гасити вібрації. Над баком закріплена сушка, під баком — помпа, яка викачує воду.

Пральна машина прослужить вам багато років — але тільки якщо за нею доглядати. Як це робити — радить фахівець компанії LG

Ось що варто перевірити у першу чергу.

Plastifikator x «Бабель»

1

Важливо, щоб машина не розгойдувалася під час прання — для цього її передовсім слід рівно встановити на підлозі. У конструкції машинки є амортизатор і обважнювачі — але самі по собі вони не допоможуть.

Переконайтеся, що пральна машина стоїть рівно. Зробити це просто, навіть якщо у вас немає будівельного «рівня» — не гірше працює додаток для мобільного телефону, ви знайдете версії і для iOS, і для Android. Покладіть телефон на верхню кришку машини і вирівняйте її, змінюючи висоту ніжок (для цього на ніжках стоять спеціальні шайби).

2

Не перевантажуйте машину: не варто закладати в неї скатертину, портьєру і постільну білизну одночасно, хоч якою б потужною вона була. Не варто прати в машинці кросівки або спортивні сумки з металевими пряжками — так ви можете пошкодити внутрішню поверхню барабана.

Цикл прання влаштований порівняно просто. Через контейнер для прального порошку (а потім і напряму) вода заливається в бак. Управляє цим спеціальне реле — воно регулює подачу гарячої і холодної води і закриває вентиль, коли бак заповнюється повністю. Під час прання воду підігріває ТЕН, який встановлено під баком. Після прання воду з бака в каналізацію відкачує помпа — а щоб помпа не забилася, перед нею встановлений фільтр.

Plastifikator x «Бабель»

Пральні машини LG — це інновації, надійність і легкість користування. Ось що вони вміють

  • Інтелектуальна система AI DD визначає вагу та характеристики тканини, її щільність та м’якість. Вона підбирає окремий алгоритм прання для кожного типу тканини. 

  • Система розпилення води TurboWash360 за допомогою 4 форсунок рівномірно змочує білизну та розщеплює мийний засіб, скорочуючи цикл прання до 39 хвилин. 

  • Технологія ThinQ дає змогу керувати машиною за допомогою смартфону, відстежувати витрати води і електрики. 

  • Сушка із технологією LG Steam+ видаляє до 99,9% побутових алергенів. 

3

Прання за низьких температур береже одяг, але з цієї ж причини на внутрішній поверхні барабана може утворитися бактеріальний наліт, який дає неприємний запах. Щоб його позбутися — запустіть цикл прання на 90 °С, без одягу. Замість порошку використовуйте спеціальний очищувач: він коштує 50—120 гривень. Якщо можете — не економте і купіть дорожчий очищувач.

4

Після прання не залишайте надовго вологі речі в барабані — це може нашкодити і речам, і барабану. Заодно не зачиняйте дверцята машини після того, як вийняли з барабана чистий одяг. Так внутрішня поверхня барабана висохне швидше.

5

Якщо ви дотримуєтеся попередньої поради — на обідку гумової манжети буде накопичуватися пил і часточки тканини від ваших рушників і підлогового килимка. Протирайте манжету вологою ганчіркою раз на тиждень, під час загального прибирання.

Сушка складається з вентилятора і нагрівача для повітря (ТЕНа): вентилятор жене гаряче повітря в бак, де воно циркулює по колу.

Plastifikator x «Бабель»

6

Регулярно очищуйте контейнери, куди ви заливаєте (або засипаєте) засіб для прання і помʼякшувач тканини. Якщо цього не робити — рано чи пізно на внутрішніх стінках збереться бактеріальний наліт.

7

Регулярно очищуйте фільтр, через який машинка зливає воду. Якщо цього не робити, то всередині машинки будуть накопичуватися мікрочастинки тканини. Звичайні ледачі смертні перевіряють фільтр раз на один-два місяці, самураї чистоти роблять це після кожного прання. Не нехтуйте цією порадою, особливо, якщо у вас є домашні тварини: їхня шерсть неминуче забʼє фільтр.

8

Почистили фільтр? Тепер погляньте на задню панель, туди, де до машини під’єднані шланги наливу — чи немає в них тріщин або нальоту іржі.