Жінка, яка наводила ракети на оборонні підприємства Кіровоградської області, отримала довічне увʼязнення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Жінку, яка передавала росіянам локації військової та критичної інфраструктури на Кіровоградщині, засудили до довічного увʼязнення.

Про це Служба безпеки України повідомила 13 жовтня.

Жінку визнали винною в державній зраді в умовах воєнного стану. За її координатами російські окупанти неодноразово ракетами атакували область. Серед основних цілей росіян були підприємства «Укроборонпрому» і нафтопереробної галузі.

СБУ

Жінка — мешканка Олександрійського району, яку ФСБ дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення рф. Для збору розвідданих вона об’їжджала територію області й приховано фіксувала розташування українських об’єктів з прив’язкою до місцевості. Відтак пересилала інформацію «звʼязковому» — бойовику, який воює на східному фронті. Далі він передавав інформацію своєму російському куратору з ФСБ. Агентку росії затримали в березні 2023 року, коли вона фотографувала один із місцевих заводів.

СБУ

  • У 2022 році прокуратура відкрила понад 6 000 справ за фактом держзради та колабораціонізму, у 2023 році (з січня по травень) — 2 300 справ. Від початку повномасштабного вторгнення станом на серпень 2023 року СБУ викрила понад 300 російських агентів.