До мера Мукачевого і голови райради прийшли з обшуками через корупційну схему

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Слідчі Служби безпеки України й Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками до мера міста Мукачеве Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо і до низки компаній. Правоохоронці розслідують корупційну схему.

Про це «Бабелю» повідомило джерело в СБУ.

Ідеться про продаж комунальної землі навколо стадіону «Авангард». Це центр Мукачевого, на березі річки Латориця. За даними слідства, влітку міська рада виставила на торги 3 гектари комунальної землі за заниженою в 10 разів ціною і продала її компанії, яка фактично належить Ланьо. СБУ називає його кримінальним авторитетом «Блюк».

У спецслужбі кажуть, що через схему міський бюджет Мукачевого недоотримав від продажу 100 мільйонів гривень.

Згодом пресслужби СБУ і НАБУ підтвердили обшуки.

Балога у своєму Facebook наполягає, що всі рішення і процедури щодо продажу землі навколо стадіону були в межах чинного законодавства.

«Декілька слів з приводу проведення слідчих дій в місті Мукачеві. По-перше, кримінальне провадження, в рамках якого відбуваються слідчі дії, стосується викупу земельної ділянки ТОВ «Універсал-М», яка ними орендується у місті з 2003 року. По-друге, всі рішення та процедури щодо цієї земельної ділянки здійснювались у поточному році відповідно до чинного законодавства», — заявив він.

За словами Балоги, уся потрібна інформація та документи були надані правоохоронцям.