Син президента США Хантер Байден не визнав себе винним у незаконному зберіганні зброї

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Син президента США Джо Байдена Хантер не визнав себе винним за трьома федеральними звинуваченнями в незаконному володінні зброєю.

Про це пише The Guardian.

53-річного Хантера Байдена притягнули до суду у Вілмінгтоні (штат Делавер). Два з пунктів звинувачення стосуються того, що Хантер у 2018 році, коли купував револьвер Colt Cobra 38SPL у штаті Делавер, збрехав, що не вживає наркотиків, і володів зброєю під час вживання наркотиків.

Виступ Байдена в суді тривав 25 хвилин. Якщо б він погодився зі звинуваченням, йому б загрожувало до 25 років увʼязнення і штраф у $750 тисяч.

Однак юристи вважають, що подібні звинувачення в ненасильницьких злочинах рідко переслідуються в судовому порядку. До того ж пункт про володіння зброєю під час вживання наркотиків можна оскаржити в судах, його можуть визнати неконституційним.

  • Розслідування проти Хантера Байдена розпочалося у 2018 році. Улітку 2023 року він уклав угоду з Мінʼюстом, за якою мав визнати себе винним у двох податкових правопорушеннях, скоєних у 2017—2018 роках. За це з Хантера мали зняти звинувачення в незаконному зберіганні зброї, однак суд відхилив угоду, пославшись на втручання в розслідування.