Генерал Браун став головнокомандувачем американських військ замість Міллі

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі офіційно передав повноваження генералу Чарльзу Брауну. Раніше той очолював Військово-повітряні сили.

Церемонія відбулася на військовій базі Маєр-Гендерсон Голл поблизу Вашингтона. У ній взяли участь президент США Джо Байден і міністр оборони Ллойд Остін.

За словами Брауна, він має на меті стримувати агресію та вести бій там, де він потрібний. Генерал вважає, що необхідно модернізувати американську армію.

  • Каденція генерала Марка Міллі на посаді глави Обʼєднаного комітету начальників штабів США завершується 30 вересня. Цю посаду Міллі обіймав від 2019 року. Він запамʼятався своєю роллю в зміцненні міжнародного Альянсу на підтримку України та суперечливим виведенням військ США з Афганістану.
  • Тепер його посаду обіймає ексголовнокомандувач американських Військово-повітряних сил Чарльз Браун. Його призначення вже підтримав Сенат США. Браун стане другим в історії темношкірим головою Обʼєднаного комітету начальників штабів. Браун — колишній пілот винищувача з досвідом командування військом у Тихому океані.