Литва передала українським ВМС радіолокаційне обладнання

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Військово-морські сили Збройних сил Литви передали українським ВМС комплекти радіолокаційного обладнання для спостереження на морі.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Литви.

LK KJP

«Ця підтримка посилить можливості України з морського спостереження і допоможе краще зрозуміти ситуацію на морі. Для України, яка спустошена російською війною, ці радіолокаційні пристрої будуть важливими для захисту як її територіальних вод, так і безпеки громадян», — сказав міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

  • Литва активно надає допомогу Україні з початку повномасштабного вторгнення рф. 2022 року військова підтримка Литви сягнула €283 мільйонів. Країна вже виділила Україні два вертольоти Мі-8 і кілька десятків зенітних установок L-70 із боєприпасами, бронетранспортери M113, позашляховики Land Rover і пайки для військових. Також литовці зібрали €6 мільйонів на радари ППО для України.
  • Загалом від початку повномасштабного вторгнення балтійська країна передала допомоги на €0,5 мільярда. Загальний обсяг допомоги Литви Україні перевищив мільярд євро, або понад 1,2% ВВП країни. Половина з цієї допомоги — військова.