Україна вперше пройде зиму за рахунок газу власного видобутку

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Очільник НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов заявив, що Україна цьогоріч вперше пройде опалювальний сезон лише за рахунок газу власного видобутку.

Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Хочу нагадати, що ми збільшуємо газ власного видобутку, ці показники зростають. У 2023 році «Нафтогаз» пробурив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд у наступному році. Цю зиму ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують, що це можливо», — розповів Олексій Чернишов.

Голова Нафтогазу також переконаний, що опалювальний сезон держава пройде без потрясінь — газу не лише вистачить, але й вартість блакитного палива для населення не зміниться.

«Ми абсолютно впевнено дивимося в прийдешню зиму. Газу в нас достатньо, тарифи стабільні. Відтак прошу всіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи і поставитися відповідально до цього типу енергії. Бо це — український видобуток, наше з вами спільне досягнення», — закликав очільник «Нафтогазу».

  • АТ «Укргазвидобування» (УГВ) ставить за мету збільшити у 2023 році видобуток природного газу на один мільярд куб м — до 13,5 млрд куб м. У 2022 році компанія видобула 12,5 млрд куб м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж у 2021 році.