МЗС: Питання надання Україні ракет Taurus просувається вперед

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МЗС: Питання надання Україні ракет Taurus просувається вперед

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та його німецька колега Анналена Бербок, 11 вересня 2023 року.

Питання того, щоб Німеччина передала Україні далекобійні ракети Taurus, просувається вперед.

Про це 11 вересня повідомило Міністерство закордонних справ України за підсумками візиту міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок.

«Ми детально обговорили надання Україні німецьких ракет дальнього радіусу дії Taurus. Сьогодні ми краще розуміємо особливості процесу ухвалення остаточного рішення урядом Німеччини. Зі свого боку, Україна готова зробити все необхідне, щоб його пришвидшити. За підсумками переговорів можу сказати, що опція надання цих ракет залишається відкритою, а процес ухвалення рішення всередині Німеччини просувається вперед», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На переговорах із Бербок йшлося про додаткове посилення протиповітряної оборони України напередодні нового зимового сезону та ймовірних атак проти енергетичної системи.

  • Україна офіційно запросила в Німеччини ракети Taurus наприкінці травня 2023 року і відтоді очікує на рішення німецької влади. Ракети Taurus мають дальність до 500 кілометрів, на озброєнні Бундесверу їх приблизно 600 одиниць. Їх в основному використовують для поразки особливо важливих цілей у тилу ворога, таких як командні бункери, склади боєприпасів і пального, аеродроми та мости.
  • Велика Британія першою передала Україні далекобійні ракети — Storm Shadow, потім до неї приєдналась Франція (SCALP).