Патрульна поліція опублікувала відео з бодікамери поліцейського у Дніпрі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Патрульна поліція України опублікувала відео з бодікамери поліцейського, який у Дніпрі 29 серпня застрелив пʼяного чоловіка.

На відео з камери спостереження видно, що під час порушення правила дорожнього руху за кермом сидить чоловік, а коли поліція підійшла до машини, то вже жінка. Далі між патрульними та чоловіком і жінкою виникає суперечка з приводу зупинки авто, потім чоловік каже жінці-патрульній, що «не дасть їй сексу», вона наказала йому відійти на 20 метрів, а чоловік продовжив її ображати і сказав, що викличе адвоката.

Патрульні сказали жінці, яка була за кермом, залишатись на місці, інакше її затримають. Потім починається бійка, патрульній розбили обличчя, а чоловіка застрелили.

Потім «Схеми» («Радіо Свобода») опублікували розширене відео з двох нагрудних камер патрульних Дніпра, на якому зафіксований інцидент з моменту зупинки автомобіля, з подальшим розвитком конфлікту та застосуванням поліцейським зброї.

  • 29 серпня у Дніпрі патрульні намагались зупинити машину, її водій ігнорував вимоги правил дорожнього руху. Потім поліція попросила пасажирів, серед яких були й неповнолітні, вийти з автомобіля. Ті відмовились, після чого поліцейські застосували силу та газовий балончик. Водій поводився агресивно та «мав усі ознаки алкогольного спʼяніння». Відтак сталася бійка, під час якої поліцейський тричі вистрелив у спину чоловіку, через що той помер. Правоохоронця затримали.
  • 30 серпня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що ця ситуація — серйозний прецедент. Винних визначить слідство.