На заступника голови податкової Євгена Сокура скоїли замах

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Учора, 17 серпня, стався замах на вбивство виконувача обовʼязків заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«З учора почали просочуватися окремі чутки, але поліція просила не розголошувати до ранку жодної інформації. До ранку. Тому відповім всім одночасно зараз», — написав він.

Гетманцев розповів, що напад стався в центрі міста (місто він не вказав, однак, імовірно, йдеться про Київ) о 07:50. Замовниками депутат називає «схемщиків», які втратили «бізнес» і «перейшли межу».

Виконавців затримали, вони дають показання на замовників.

Згодом голова Нацполіції Іван Вигівський повідомив в ефірі телемарафону, що затриманим оголосили підозри. Вони вже в СІЗО. Поліція встановлює замовників. Слідство розглядає основним мотивом професійну діяльність Сокура.

Згідно з інформацією, вказаною на сайті Державної податкової служби, Євген Сокур є виконувачем обовʼязків заступника голови ДПСУ, має шостий ранг державного службовця. У червні повідомлялося, що Євген Сокур представляв напрями цифровізації ДПС.

  • У червні журналісти програми «Гроші» присвятили випуск Євгену Сокуру. За їхньою інформацією, Сокур брав участь у відборі на посаду очільника департаменту економічного аналізу, але не пройшов. У квітні 2022 року у відборі перемогла Марина Баряхтар, проте за три дні вона відмовилася від посади. Тоді переможцем оголосили Євгена Сокура. Попри відсутність досвіду 7 травня 2022 року його призначили виконувачем обовʼязків голови ДПС.