Україну не запросили на саміт G20. МЗС працює над отриманням запрошення

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

України немає в списку запрошених на саміт G20, що відбудеться в Індії 9—10 вересня. Це підтвердив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар, пише видання EFE.

За його словами, крім країн «Великої двадцятки», Індія запросила девʼять країн — Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Обʼєднані Арабські Емірати.

Джайшакар зазначив, що Україну вирішили не запрошувати тому, що G20 виступає за зростання та розвиток, а не за вирішення конфліктів, мовляв, це має відбуватися в Раді Безпеки ООН.

Заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький в ефірі телемарафону заявив, що Україна разом із партнерами працює над тим, аби отримати офіційне запрошення на саміт, адже він буде стосуватися, зокрема, економічних проблем.

«Ми вважаємо, що те, що здійснює російська федерація щодо припинення «зернової угоди», є викликом не лише для країн Африки та Азії, а й для світових економік», — сказав він.

  • До «Великої двадцятки» (G20) входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Південна Корея, Саудівська Аравія, ПАР, Туреччина, Велика Британія, США, Європейський Союз і росія.