У Міноборони заперечують інформацію Newsweek про можливу заміну головнокомандувача Залужного

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Американське видання Newsweek із посиланням на близькі до українського уряду джерела написало про нібито можливість «заміни військового керівництва України на чолі з Валерієм Залужним». У Міноборони кажуть, що це російська пропаганда, передає Liga.net.

Видання з посиланням на аноніма пише про «розбіжності в українському керівництві щодо стратегії наступу», тому в подальшому «незадовільні бойові дії можуть призвести до змін в українському військовому командуванні»,

Міністерство оборони назвало цей матеріал «вкидом», зазначивши, що між військовим і політичним керівництвом країни існує прямий звʼязок.

«Довіра до військового командування є важливою передумовою перемоги», — сказав представник відомства.

За його словами, повідомлення про розбіжності між військово-політичним керівництвом — це пропаганда Кремля, яку активно просувають росіяни.

  • З початку повномасштабного вторгнення Москва активно вкидає фейки через соцмережі та медіа про нібито «конфлікт» між президентом Володимиром Зеленським і головкомом Збройних сил України Валерієм Залужним. Це неодноразово спростовували представники українського керівництва, а глава держави заявляв, що задоволений роботою генерала і довіряє йому.