Генштаб: Сили оборони України наступають у напрямку Мелітополя і Бердянська, а також поблизу Бахмуту

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Сили оборони України продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Українські захисники закріплюються на досягнутих позиціях. Ворог зазнає значних втрат.

Також українські війська продовжують наступати південніше міста Бахмут. Окупанти відійшли з позицій південніше Андріївки, безуспішно намагалися відновити втрачене положення на південь і захід від Кліщіївки, а також північно-західніше Курдюмівки. Тривають важкі бої.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Минулої доби російська армія втратила приблизно 540 військових, танк, 8 бойових броньованих машин, 27 артилерійських систем і систему ППО. Загалом на війні в Україні вже загинули 247 230 росіян.

За минулу добу українська авіація завдала 8 авіаударів по зосередженню російських військ, озброєння та військової техніки, а також вдарила по командному посту і зенітно-ракетній системі окупантів.

Ракетно-артилерійські війська вдарили по артилерійських системах, станціях електронного бою, командних постах, засобах протиповітряної оборони і зосередженнях військ ворога.