На Волині комунальне підприємство купило мінівен для обласної ради за 2,3 мільйона гривень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Волині комунальне підприємство «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради придбало автомобіль Hyundai Staria US4 2023 року випуску із салону за 2,3 мільйона гривень — для супроводу іноземних делегацій та закордонних відряджень працівників облради.

Про це свідчать дані системи Prozorro, а про деталі пише місцеве видання «Сила правди».

За словами директора «Волиньприродресурсу» Анатолія Капустюка, Hyundai Staria US4 купили не для виробничих потреб товариства, а для обласної ради. Мовляв, комунальне підприємство є прибутковим, тому має змогу проводити такі операції.

Торги відбулися 21 червня. Після них КП «Волиньприродресурс» придбало у компанії «Богдан-Авто Луцьк» мінівен Hyundai Staria 2.2 US4. Машину купували в найдорожчій комплектації 7-Top Bronze за 2,3 мільйона гривень.

Машина — семимісна, має преміальну акустику BOSE з 11 динаміками, підігрів і вентиляцію сидінь. Пакет опцій Bronze передбачає шкіряне оздоблення керма та замшеві сидіння, ексклюзивні литі диски з бронзовим напиленням, а також оздоблення решітки радіатора, накладок під переднім бампером та логотипу.

Заступниця керуючого відділу з питань управління обʼєктами спільної власності територіальних громад Олена Кузьменко прокоментувала цю закупівлю: «Таке дороге, бо вони [«Волиньприродресурс»] придбали для себе. Вони можуть собі це дозволити, бо в них є прибутки. Це взагалі наше найприбутковіше підприємство. За офіційною версією, ми зараз працюємо в умовах воєнного стану, до нас приїжджають постійно іноземні делегації, волонтери. Також голова, заступники постійно їздять за кордон в рамках благодійних угод. То це авто саме для іноземних делегацій та для відряджень за кордон, коли не одна людина їде, а три-чотири».

Раніше, за словами Кузьменко, посадовці їздили у відрядження «на старенькому мікроавтобусі».

«В облради є бус 2003 року. Він з ремонтів майже не вилазить. Тому на далекі поїздки ми його вже не використовуємо. Плануємо передати комусь, кому не треба далеко їздити», — додала Олена Кузьменко.