Післявоєнний план. Ryanair планує відкрити 75 авіамаршрутів до України і розмістити до 30 нових Boeing 737 MAX

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ірландський лоукост Ryanair після закінчення війни планує запустити 75 авіамаршрутів з Європи до України, інвестувати понад $3 млрд, очоливши відновлення українського ринку авіаперевезень, а також розмістити в аеропортах Києва, Львова та Одеси до 30 нових Boeing 737 MAX.

Як повідомляють пресслужба аеропорту «Бориспіль» та Інтерфакс-Україна, ці плани були озвучені за підсумками візиту до Києва виконавчого директора Ryanair Майкла О’Лірі.

Ryanair планує активне повернення в Україну за низькими тарифами протягом восьми тижнів після відкриття повітряного простору, зʼєднавши основні аеропорти України з більш ніж 20 столицями ЄС. Авіакомпанія готова до 600 рейсів на тиждень. У перші 12 місяців після початку роботи авіакомпанія планує вийти на понад 5 млн пасажирів і наростити цю кількість до 10 млн протягом пʼяти років.

На додаток, Ryanair планує відкрити щоденні рейси між Києвом, Львовом та Одесою, щойно аеропорти будуть готові до цього.

Віцепремʼєр-міністр з питань відновлення Олександр Кубраков заявив, що вже зараз йде робота над рішеннями та інвестиційними планами, які дозволять швидко запустити літаки.

  • Україна 24 лютого 2022 року повністю закрила свій повітряний простір для цивільних літаків через вторгнення військ росії. Невдовзі після цього країни ЄС та США закрили своє небо для російських літаків.