Апеляційний суд залишив у СІЗО суддю Олексія Тандира, який збив нацгвардійця

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід судді Олексію Тандиру, який 26 травня на блокпості збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка. Він буде в СІЗО до 21 липня без права внесення застави.

Про це із зали суду повідомляє кореспондентка «Бабебля» Анна Мамонова.

Батько, брат і дружина нацгвардійця розмовляють з адвокатом.

«Бабель»

  • 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на Lexus ES350 за три хвилини до початку комендантської години збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпості (Берестейський проспект — вʼїзд у Київ з Житомирської траси). Від удару Вадима відкинуло на 30 метрів. Він головою пробив лобове скло і миттєво помер.
  • Печерський районний суд Києва відправив Тандира в СІЗО до 21 липня без права внесення застави. Однак адвокати Тандира вважають, що домашнього арешту буде достатньо, аби забезпечити належну поведінку підсудного. Вони подали апеляцію.
  • Державне бюро розслідувань досі не повідомило результатів тесту судді Тандира на алкоголь. Аналізи в судді взяли примусово, коли з моменту аварії минуло 10 та 18 годин. Сечу — близько десятої ранку, коли від аварії минуло 10 годин. Кров у судді взяли за постановою суду, це було близько 18 години вечора.