Французький телеканал зняв репортаж із позицій росіян на окупованих територіях України

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Французький телеканал TF1 зняв репортаж із позицій російських військових на окупованих територіях України. Його опублікували в YouTube 15 червня.

Репортаж набрав станом на 17 червня 132 тисячі переглядів. Там видно дорогу до російських позицій, бліндажі окупантів, які коментували ситуацію з боєприпасами й дронами, розповідали, як вони це все використовують проти Сил оборони України.

Тим часом журналіст за кадром не згадує про те, хто агресор у повномасштабній війні росії проти України, і не наводить фактів із широкого контексту війни. Натомість у репортажі йдеться про те, що російські окупанти довго готувалися до контрнаступу України й очікують його.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив з цього приводу: «Репортаж TF1 про російські війська, які знищують міста на окупованих територіях України, пробиває нове дно журналістики. Вони славлять так звану могутність російської армії. Це неповага до тих, кого ця армія вбила. Крім того, TF1 побував на окупованих територіях, порушуючи закони України».