Керівники районних адміністрацій закликали Кличка відмовитися від посади мера або голови КМДА. Той відповів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Голови державних районних адміністрацій Києва записали спільне звернення до мера міста Віталія Кличка. Чиновники закликали міського голову не перекладати відповідальність за місто на райони.

Звернення опублікував голова Деснянської адміністрації Дмитро Ратніков.

«Ми, голови районних адміністрацій, бачимо бажання мера перекласти всю свою відповідальність за життєдіяльність міста виключно на райони, водночас при цьому концентруючи владу в одних руках та йдучи проти загальнодержавної політики децентралізації, мета якої передати більше прав та владних повноважень на місця», — заявив Ратніков.

У своєму зверненні чиновники закликали Кличка відмовитися від однієї з посад, які він обіймає, і залишитися або на посаді мера Києва, або на посаді голови Київської державної міської адміністрації.

«Пропонуємо меру відмовитися від одночасного поєднання кількох посад — міського голови та голови КМДА. Відновити відібрані повноваження районів. Ми, дружня команда голів районів, 24/7 працюємо на благо рідного міста. Тому, у разі потреби, готові взяти на себе як владні повноваження, так і відповідальність за життєдіяльність столиці», — йдеться у заяві.

У відповідь на звернення голів райдержадміністрацій Києва Віталій Кличко заявив, що у них не забирали повноваження, а, навпаки, додали. Також мер додав, що для облаштування укриттів РДА отримали 1,2 млрд гривень (за минулий і цей рік).

«Скільки грошей, виділених на укриття, ви освоїли? Відповім: загалом по місту трохи більше 10%! То ви будете брати на себе відповідальність за місто?! » — запитав Кличко.

  • У ніч проти 1 червня росіяни завдали чергового ракетного удару по Києву, запустивши ракети «Іскандер». Усі повітряні цілі збила ППО, але уламки ракет впали на людей, які не змогли зайти в укриття — воно було зачинене. На місці загинула 33-річна жінка та 34-річна мама з 9-річною донькою.
  • У звʼязку з трагедією в КМДА проводять обшуки, а КМВА, яка назвала відповідальними за трагедію мера та голів районів, збирає Раду оборони міста.
  • У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко ініціює засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також проведення позачергового засідання Київради. Кличко також запропонував на час розслідування усунути з посади голову Десянської РДА Дмитра Ратнікова. Пізніше Ратніков опублікував заяву у відповідь, в якій закликав Кличка звільнитися разом зі своїх посад. У своєму зверненні Ратніков обурився, що всі обовʼязки щодо управління містом покладаються на голів районних адміністрацій. Також він дорікнув Кличку за регулярні закордонні поїздки.