НАБУ проводить обшуки в «Укрзалізниці» — перевіряють зловживання на закупівлях

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки в «Укрзалізниці», які повʼязані із закупівлями для потреб галузі. Правоохоронці також отримали доступ до домашніх і робочих приміщень працівників.

Про це ідеться на сайті УЗ з посиланням на заяву голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка.

Обшуки повʼязані із закупівлями для потреб галузі. В «Укрзалізниці» зазначили, що надали правоохоронцям доступ до домашніх і робочих приміщень працівників товариства.

«Укотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника УЗ — подолання корупційних схем. Сьогодні особисто надав усі розʼяснення НАБУ щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії», — зазначив Лященко.

  • Минулого тижня НАБУ та САП затримали одного із заступників керівника закупівельного підрозділу «Укрзалізниці» та провели обшуки в компанії. Він підозрюється в отриманні хабаря за сприяння в укладенні договорів з «потрібними постачальниками» для потреб залізниці. За свої послуги він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 мільйона гривень. Інформацію про можливі зловживання з боку зазначеного посадовця правоохоронцям, зокрема й НАБУ, «Укрзалізниця» передала у квітні 2023 року.