У Москві безпілотники атакували житлові будинки

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Російські пропагандистські медіа зранку 30 травня повідомили про вибух у Новій Москві. (Це території Московської області, які приєднали до столиці росії у 2012 році).

Там у багатоповерхівку врізався безпілотник і вибив вікна у квартирах. Повідомлень про постраждалих немає.

Згодом зʼявилися повідомлення про атаку безпілотника на ще один будинок у Москві. Там дрон зруйнував фасад і вікна.

Потім дрон влетів у третій будинок у Москві — там снаряд на безпілотнику не здетонував.

Крім того, повідомляли про «хлопок, схожий на вибух» у Красногорську Московської області.

Мер Москви Сергій Собянін підтвердив атаку дронів. За його словами, у кількох будинках є «незначні пошкодження» і люди «серйозно не постраждали». Згодом він зазначив, що двоє людей звернулися по медичну допомогу після атаки безпілотників на будинки у російській столиці.

Російське медіа «Верстка» у підсумку зробило інфографіку щодо ранкової атаки. З неї видно, що частину дронів було зафіксовано поруч із резиденцією путіна і в районах Рубльовського та Ільїнського шосе, де розташовані будинки еліти рф. Дрони атакували Москву і Підмосковʼя.

Дані про кількість дронів різняться. Міноборони офіційно підтвердило участь в атаці восьми дронів. Медіа називали цифри від 25 до 32 БпЛА.

  • У ніч проти 30 травня росія знову атакувала Київ дронами. У пʼяти районах столиці лунали вибухи, є один загиблий і постраждалі. Це була вже 18-а атака на столицю України від початку місяця.