Під британські санкції потрапили 86 фізичних осіб і компаній рф. Серед іншого вони розкрадали українське зерно

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Велика Британія ввела санкції проти 86 фізичних осіб і компаній рф, повʼязаних із розкраданням українського зерна, а також причетних до транспортування російських енергоносіїв.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Під обмеження також потрапили компанії, повʼязані з підтримкою «Росатомом» військових зусиль путіна.

«86 санкцій націлені на осіб і організації, що повʼязані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами. Це посилює тиск на джерела доходів путіна, які в нього залишилися, і спроби використовувати ці сектори для підтримки військової машини», — йдеться в урядовому повідомленні.

Також у списку є 24 фізичні та юридичні особи, повʼязані з транспортними послугами росії, 20 керівників і оборонних компаній, що оснащують російські збройні сили і «ПВК Вагнера», та 9 організацій, повʼязаних із «Росатомом».

Обмеження торкнулися Тінькофф Банку, Росбанку, виробника вуглеволокна Umatex, «Сєвєрсталі», «Магнітогорського металургійного комбінату» і членів рад директорів «Радкомфлоту» і «Транснафти».

Підсанкційними стали Ігор Алтушкін — засновник і найбільший акціонер «Російської мідної компанії», а також Алан Лушинков і Володимир Лепін — директори концерну «Калашников», що виробляє 95% усієї вогнепальної зброї в росії. До списку потрапив і керівник Запорізької АЕС Олег Романенко, який вступив у змову з урядом росії.