Зеленський затвердив склад Консультативної ради з деокупації Криму та Севастополя

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський затвердив персональний склад Консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції Криму та Севастополя. Туди увійшли понад 40 людей.

Про це йдеться в указі президента № 283/2023.

До складу ради увійшли голова ОП та його профільні заступники, секретар РНБО, міністр з реінтеграції ТОТ, постійний представник президента в Криму, міністри, очільники силових відомств, депутати та багато інших.

Зокрема, у складі ради є нардеп Мустафа Джемілєв, перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, уповноважений з питань прав людини Дмитро Лубінець, голова Фонду держмайна Рустем Умєров та інші.

  • 29 вересня Кабінет міністрів на засіданні ухвалив Стратегію деокупації Криму та заходи її реалізації. Документ стане дорожньою картою з повернення Криму під контроль України.
  • 23 серпня 2021 року вперше відбувся саміт «Кримської платформи», його кінцева мета — деокупація Криму та його повернення під контроль України. На першому саміті 46 країн-учасниць ухвалили спільну декларацію, у якій підтвердили політику невизнання спроби анексії Криму. Вони також вимагають від росії забезпечити повний доступ до окупованого півострова.