Ізраїль ліквідував керівника ракетних військ «Ісламського джихаду» Алі Галі

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Ізраїль ліквідував керівника ракетних військ «Ісламського джихаду» Алі Галі та його заступника Ахмеда Абу Дакки. Від удару по сектору Гази також загинули двоє чоловіків, четверо жінок і шестеро дітей, інформує Reuters.

Агентство пише, що операцію з ліквідації бойовиків провели після того, як випущені з сектору Гази ракети вбили мирного мешканця Ізраїлю.

Зазначається, що після цієї операції кількість ліквідованих високопоставлених діячів «Ісламського джихаду» зросла до пʼяти.

«Ми перебуваємо в розпалі кампанії, як наступальної, так й оборонної», — наголосив премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

  • Загалом взаємні ракетні обстріли вже забрали життя щонайменше 30 палестинців і літнього ізраїльтянина. Ще пʼятеро жителів Ізраїлю постраждали, коли ракета влучила в житловий будинок у місті Реховот.
  • При цьому в Міноборони Ізраїлю заявили, що система протиракетної оборони країни спромоглася перехопити 96% запущених із сектора Гази ракет. Єгипет, який зазвичай виступає посередником між Палестиною та Ізраїлем, цього разу теж намагається домовитися про перемирʼя, але поки безуспішно.