У Японії вперше дозволили пігулки для аборту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя Японії вперше дозволило в країні пігулки для аборту. Раніше він був дозволений лише хірургічним методом.

Про це пише The Guardian.

Такі пігулки можна буде використовувати на ранніх термінах вагітності. Офіційно в Японії дозволено робити аборт до 22-го тижня вагітності. Але зазвичай для цього потрібен дозвіл партнера — і єдиним варіантом лишався лише хірургічний метод.

Міністерство повідомило, що схвалило препарат від британської компанії Linepharma. Він передбачає двоетапне лікування двома різними пігулками. Заявку на реєстрацію в Японії компанія подала в грудні 2021 року. Такі ліки доступні в багатьох країнах світу. Самі ж пігулки можна приймати до 9-го тижня вагітності.

Загальна вартість пігулки та медичної консультації становитиме 100 тисяч ієн ($731). Вартість хірургічного аборту у Японії коливається від 100 до 200 тисяч єн ($731—1 462).

  • У січні Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) вперше дозволило роздрібним мережам аптек продавати таблетки для переривання вагітності.
  • 24 червня Верховний суд США скасував рішення, яке робило аборти конституційним правом жінок. Суд скасував рішення у справі «Роу проти Вейда» 1973 року, яке визнало конституційним право на аборт. Тепер питання про переривання небажаної вагітності регулюватиметься ззаконодавством кожного штату.