Армія Судану: Експрезидент Омар аль Башир перебуває у військовому шпиталі під наглядом поліції

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Армія Судану заявила, що колишнього президента Омара Хасана аль Башира утримують у військовому госпіталі під наглядом поліції.

Про це пише Reuters.

Аль Башира і близько 30 інших увʼязнених із вʼязниці Копер перевели до лікарні за рекомендацією медичного персоналу тюрми перед тим, як у країні відбулася чергова спроба військового перевороту.

  • Бої між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) спалахнули 15 квітня 2023 року. RSF виступає проти чинного уряду і каже, що прагне встановити в країні демократію.
  • 23 квітня місцеві медіа повідомили, що в столиці Судану Хартумі RSF атакували вʼязницю Копер, де утримували колишніх лідерів режиму Омара аль Башира та самого експрезидента. Із тюрми втекли тисячі вʼязнів.
  • Омар Хассан Ахмед аль Башир — колишній президент Судану. Він прийшов до влади після військового перевороту 1989 року. Він керував країною 30 років. 4 березня 2009 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Омара аль Башира, хоча Судан і не визнав цього рішення. Експрезидента звинувачували в злочинах проти людства, воєнних злочинах і геноциді в регіоні Дарфур.