Росіяни отримали нову партію іранських дронів. Про це свідчить маркування на збитих Shahed

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Росіяни в останні дні активізували повітряні атаки по Україні іранськими дронами Shahed, оскільки отримали нову поставку безпілотників.

Про це повідомила керівниця Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, росіяни довго не атакували Україну дронами, бо вичерпали свої запаси до критичного рівня й чекали нових партій.

«Окупанти отримали нову партію іранських дронів, про це свідчить маркування, виявлене на збитих безпілотниках. Ми спостерігали атаку росіян на Миколаївщині саме цими дронами. Така сама позначка була на тих дронах, які атакували Одещину», — розповіла Гуменюк.

На її думку, окупанти застосовують дрони-камікадзе, щоб тримати мирне населення в напрузі, а також щоб вишукувати системи ППО та обʼєкти критичної інфраструктури.

  • Окупанти після перерви останнім часом атакували Україну ударними безпілотниками Shahed. Протягом минулої доби росіяни застосували 26 БпЛА, 21 з яких знищили Сили оборони.
  • За інформацією українських військових, росія використовує в Україні принаймні три моделі іранських безпілотників: дрони-камікадзе Shahed-136, Shahed-131 і багатоцільові БпЛА Mohajer-6.
  • Санкції проти Ірану за передавання росії дронів-камікадзе ввела низка країн, зокрема США, Велика Британія і ЄС.