У Тернополі суд закрив справу щодо мера Сергія Надала, який виписував собі максимальні премії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Тернопільський міський районний суд закрив справу щодо мера міста Сергія Надала про його максимальні премії самому собі — суд не знайшов склад адміністративного порушення.

Про це повідомляє «Суспільне».

Суд заявив, що Надал не встановлював розмір цих виплат, отже, він не мав дискреційних повноважень при визначенні премій.

Суддя Ірина Марциновська також зазначила, що розмір премій Надалу не перевищував максимально можливий рівень. Також суддя заявила, що Національне агентство з питань запобігання корупції мало б складати протокол про адміністративне правопорушення у присутності Сергія Надала, а не надсилати копії поштою.

  • 4 квітня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що мер міста Тернопіль Сергій Надал протягом 2021—2022 року преміював себе в максимальному розмірі. Також Надал надавав собі допомогу на оздоровлення і на «соціально-побутові питання» — і теж у максимальних гранично допустимих обсягах. Розмір премій міг досягати 250% від зарплати. На нього склали протокол про адміністративні правопорушення.