Генштаб: Сили оборони України ліквідували уже понад 177 тисяч російських окупантів

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Російські війська наступають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Марʼїнському напрямках. За минулу добу Сили оборони України відбили понад 40 атак ворога.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

На Лиманському напрямку минулої доби росіяни безуспішно наступали поблизу Кремінної та Спірного. На Бахмутському напрямку тривають жорстокі бої за Бахмут. Окупанти безуспішно наступали поблизу Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори. Підрозділи Сил оборони відбили 16 атак ворога на цій ділянці фронту. На Авдіївському та Марʼїнському напрямках росіяни йшли у наступ біля Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Марʼїнки Донецької області, успіху не мали. Найзапекліші бої на цій ділянці тривають за Марʼїнку — там українські захисники відбили 19 ворожих атак.

За минулу добу українська авіація шість разів вдарила по скупченнях росіян та їхньої техніки. Українські військові знищили три дрони різних типів — «Орлан-10», Supercam та «Ланцет-3», а також три кориговані авіаційні бомби.

Підрозділи ракетних військ і артилерії вдарили по двох місцях скупчення ворога, двох російських складах пально-мастильних матеріалів і станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Армія рф за минулу добу втратила приблизно 480 військових, два танки, три бойові броньовані машини і вісім артилерійських систем. Загалом в Україні вже загинули 177 110 росіян.