Актор Остап Ступка скоїв ДТП у Києві. Йому повідомили про підозру

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Увечері 4 квітня актор Остап Ступка напідпитку вʼїхав у припарковане авто в Голосіївському районі столиці. Від удару постраждав 38-річний чоловік — його госпіталізували.

Про це повідомляє поліція Києва, а імʼя винуватця ДТП «Бабелю» назвали джерела у правоохоронних органах.

Під час перевірки винуватця ДТП драгер показав 1,62 проміле алкоголю в його крові. Допустимий вміст алкоголю в крові, при якому ще можна керувати автомобілем, становить 0,2 проміле. Показник понад 3 проміле вважається критичним станом і алкогольним отруєнням, а 5 проміле — відносно смертельною дозою.

Порушника поліцейські затримали на місці. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 КК — порушення правил безпеки дорожнього руху у стані спʼяніння. Тепер актору загрожує до 3 років позбавлення волі.

Прокуратура Києва пізніше опублікувала фото з місця ДТП і вазала, що винуватець ДТП їхав на Range Rover, а постраждалий був за кермом Mitsubishi. Актору повідомили про підозру за фактом аварії, внаслідок чого потерпілий отримав тілесне ушкодження середньої тяжкості (ч. 1. ст. 281-1 КК).

  • Остап Ступка — єдиний син народного артиста України Богдана Ступки, який помер улітку 2012 року після тривалої хвороби.
  • Ступка-молодший був художнім керівником Національного драматичного театру імені Івана Франка. Остап Ступка бере участь у виставах цього театру, а також знімається в кіно.