СБУ встановила трьох російських військових, які на Харківщині зґвалтували жінку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Служба безпеки України встановила трьох російських військових, які рік тому зґвалтували українку під час захоплення частини Харківщини. Вони входять до складу 99 артилерійського полку армії росії.

Про це СБУ повідомила 4 квітня.

Навесні 2022 року російські військові ввірвалися в дім в одному з населених пунктів Харківської області, де постраждала жінка жила разом із сімʼєю. Погрожуючи розстрілом родини, вони змусили жінку поїхати разом з ними. Їй завʼязали очі, щоб вона не могла впізнати місцевість. Користуючись тим, що жінка не могла чинити опір, військові по черзі зґвалтували її. Жінка отримала травми, це підтвердила судово-медична експертиза.

Тепер трьом російським військовим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів і звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

  • Загалом Офіс генерального прокурора зафіксував 171 факт сексуального насильстваз боку російських військовихи. За цими цифрами не лише жінки. Серед постраждалих 39 чоловіків і 13 неповнолітніх, зокрема хлопчик.