Uklon запустив клас таксі «Інклюзивний» для людей з інвалідністю

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Український онлайн-сервіс виклику таксі Uklon запустив новий клас автомобілів — «Інклюзивний». Він стане зручним для людей, які пересуваються на інвалідному візку.

Про це пише пресслужба компанії.

Запустити новий клас таксі допомогли компанії Mastercard та MacPaw. Автомобілі обладнані гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла. Усі водії пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування та взаємодії з людьми з інвалідністю. Також водії цього класу допоможуть перенести багаж та особисті речі, якщо людина з інвалідністю буде без супроводу.

uklon.com.ua

Новий клас авто наразі доступний лише в Києві та передмісті, але Uklon обіцяє надалі розширювати географію доступу.

Вартість поїздки автомобілем інклюзивного класу буде на 30% меншою від стандартного тарифу. Увесь дохід від поїздок цим класом буде спрямований на покриття операційних витрат: заробітні плати водіям, закупівля пального тощо.

  • У серпні 2022 року онлайн-сервіс виклику авто Uklon і Нацполіція запустили проєкт пошуку зниклих дітей. Користувачі застосунку, які перебувають неподалік від місця зникнення дитини, отримуватимуть сповіщення про зниклу дитину з фото та короткою інформацією. Поліція просить не ігнорувати такі сповіщення і звертатися у разі наявності інформації.