Австралія заборонить TikTok на гаджетах державних чиновників

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Уряд Австралії заборонить користуватися TikTok на всіх пристроях, які належать державним чиновникам.

Про це пише Reuters.

У країні зростає занепокоєння, що уряд Китаю може використовувати медіаплатформу, що належить компанії ByteDance, для збору даних користувачів та просування своєї політичної програми.

Нещодавно Федеральний уряд Австралії отримав звіт «Огляд іноземного втручання через програми соціальних мереж» і нині розглядає його рекомендації.

Генеральний прокурор Австралії Марк Дрейфус заявив, що заборона набуде чинності, як тільки це стане можливим. За його словами, винятки можливі лише в кожному окремому випадку та за умови дотримання відповідних заходів безпеки.

У TikTok заявили, що надзвичайно розчаровані рішенням Австралії, і назвали цей крок «зумовленим політикою, а не фактами».

«Немає жодних доказів того, що TikTok будь-яким чином загрожує безпеці австралійців, і до нього не слід ставитися інакше, ніж до інших платформ соціальних медіа», — заявив генеральний менеджер TikTok в Австралії та Новій Зеландії Лі Хантер.

  • У 2018 році Австралія заборонила китайській компанії Huawei надавати обладнання для австралійської мережі 5G. Відносини між країнами ще більше погіршилися після того, як Канберра закликала провести незалежне розслідування походження COVID-19. У відповідь Китай запровадив мита на австралійські товари.
  • TikTok активно потрапляє під бан держструктур країн Заходу — користуватися TikTok заборонено держслужбовцям США, Канади, Британії, ЄС, Нової Зеландії та Індії. Співробітники НАТО також зобовʼязані видалити застосунок з робочих пристроїв.