Міністр соцекономіки Франції знялася для Playboy задля захисту прав жінок

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Міністр соцекономіки й французьких асоціацій Марлен Скіаппа зʼявилася на обкладинці журналу Playboy, а також дала велике інтервʼю на тему прав жінок і ЛГБТ. Вона була вбрана в білу сукню.

Про це пише France24.

За словами Скіаппи, яка раніше була міністром з питань гендерної рівності, її фото та інтервʼю — це «захист прав жінок робити зі своїм тілом те, що вони хочуть: скрізь і завжди [...] незалежно від того, чи дратує це недоброзичливців і лицемірів».

Попри те що вона сфотографувалася одягненою, деякі її колеги, наприклад премʼєр-міністр Елізабет Борн, обурилися, називаючи фото у Playboy недоцільним, оскільки у Франції тривають політичні й соціальні потрясіння на тлі пенсійної реформи президента Емманюеля Макрона.

Водночас міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін підтримав рішення Марлен Скіаппи й назвав його сміливим.

Jeanne Baron / Twitter

Поки новий Playboy не вийшов, медіа показували спочатку лише половину обкладинки, але деякі з них поширили фейкову версію. Обкладинку, на якій Скіаппа з глибоким декольте, розтиражували деякі таблоїди, а також у соцмережах. В ефірі телеканалу BFMTV згодом показали декілька сторінок із нового Playboy — там Скіаппа повністю одягнена.

Фейкова обкладинка

  • Марлен Скіаппа була письменницею та блогеркою до політичної карʼєри. Вона писала про материнство, жіноче здоровʼя, вагітність, а також захищала права жінок та представників ЛГБТ.
  • 8 березня президент Франції Емманюель Макрон підтримав включення права на аборт до Конституції країни, що, за його словами, стане сигналом солідарності з жінками в усьому світі.
  • Пізніше у Франції спалахнули протести після заяви премʼєр-міністра Елізабет Борн, що пенсійну реформу ухвалять без голосування в парламенті. Протестувальники вимагають відставки Борн.