Австрійський Raiffeisen Bank вирішив продати або відокремити свою російську «дочку»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International заявила, що буде займатися можливим продажем або відокремленням свого російського бізнесу. Там зобовʼязалися зменшувати активність у росії.

Про це йдеться у заяві групи.

Згідно з заявою, група RBI «продовжить просувати потенційні угоди, які могли б призвести до продажу або відокремлення російського Райффайзенбанку і деконсолідації російського Райффайзенбанку з групи RBI у повній відповідності з місцевими та міжнародними законами та нормами».

«Райффайзенбанк продовжить деякі банківські операції в росії згідно з умовами своєї банківської ліцензії, а також буде підтримувати клієнтів, включаючи тих, на яких вплинуло зменшення бізнесактивності в росії», — додали у заяві.

  • Керівництво австрійського банку Raiffeisen Bank обговорює можливий план обміну активами з російським Сбербанком. Так там хочуть отримати суму виручки, яку банк заробив у росії 2022 року і не може вивести через обмеження російської влади.
  • Понад 40 західних банків не можуть покинути російський ринок на прийнятних умовах через указ президента рф путіна. Він передбачає, що на будь-які угоди про продаж чи купівлю банків потрібен дозвіл влади. Ті банки, які намагаються все ж домовитися про вихід із рф, побоюються, що їхні російські активи дуже дешево отримають підконтрольні Кремлю олігархи.