Литва приєднається до програми МВФ на підтримку України

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Литва приєднається до запланованої Міжнародним валютним фондом програми фінансування України на $15,6 мільярда. Відповідне рішення 29 березня схвалив литовський уряд.

Про це повідомляє LRT.

«Литва послідовно підтримує Україну в різних міжнародних форматах, включно з фінансовими ініціативами. Фінансові гарантії, які дозволять затвердити широкомасштабну програму МВФ для України вже найближчим часом, є ще одним виявом потужної підтримки західних партнерів, у тому числі Литви», — заявила міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Програма передбачатиме продовження антикорупційних реформ і реформ, які спрямовані на закріплення макроекономічної стабільності, відновлення та відбудову України й довготривале економічне зростання, зокрема завдяки вступу України до ЄС.

Про свою готовність продовжувати підтримувати Україну та надавати фінансові гарантії МВФ уже заявили країни «Великої сімки» та Іспанія. Кілька інших країн ЄС, зокрема, Австрія, Бельгія, Польща та Нідерланди ще обмірковують це питання.

Очікується, що Рада МВФ затвердить 48-місячну програму в пʼятницю, 31 березня.

  • 21 березня 2023 року Міжнародний валютний фонд та Україна досягли угоди на рівні персоналу про нову програму розширеного фінансування на чотири роки обсягом $15,6 мільярда.