Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов створив на півострові власну «ПВК Конвой»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов створив на півострові власну «ПВК Конвой».

Про пише російське видання «Важные истории».

Нині найманці Аксьонова стоять на позиціях у Херсонській області. Керує ними Костянтин Пікалов із позивним «Мазай» — права рука засновника «ПВК Вагнер» Євгена Пригожина і куратор «вагнерівців» в Африці. Один із колишніх учасників «Конвою» розповів, що його члени укладають два контракти — один з організацією, а другий — із російським Міноборони.

За словами колишнього найманця, він отримував приблизно 200 тисяч рублів на місяць, командування — 300 тисяч. Тим, хто прослужить у ПВК Аксьонова рік, обіцяли землю у Криму чи Абхазії.

Із чатів, де спілкуються найманці, журналісти дізналися, що тренувальний полігон «Конвою» розташований в селі Перевальне.

У телеграм-каналі «Конвою» публікують фото та відео з фронту, роздуми про «сильну православну росію» та «українських сатаністів», а також конспіративні теорії про те, як Рокфеллери викупили систему водопостачання в Україні й тепер «за допомогою спеціального хімічного складу паралізують ті ділянки мозку, що відповідають за ідентифікацію людини».

  • Приватні військові компанії (ПВК) залишаються в росії поза законом, попри тривалі дискусії про реформування законодавства.