ВАКС дозволив конфіскувати у Ротенберга ТРЦ Ocean Plaza та інші українські активи

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Вищий антикорупційний суд вирішив дозволити конфіскувати у російського олігарха Аркадія Ротенберга та його партнерів компанії, яким належить більша частка торговельно-розважального центру Ocean Plaza в Києві.

Про це йдеться на сайті Мінʼюсту.

Мова йде про 100% частки статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Авангард-Віларті» та ­ 66,65% частки статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний Союз «Либідь», який є безпосереднім власником ТРЦ Ocean Plaza.

Корпоративні права цих компаній опосередковано належать Аркадію Ротенбергу, його сину Ігорю Ротенбергу та російським бізнесменам Олександру Скоробагатьку та Олександру Пономаренку.

Відповідачі мають право оскаржити рішення в Апеляційній палаті ВАКС. Якщо оскарження не буде, то майно перейде у власність держави та буде передане в управління Фонду держмайна.

  • Торгово-розважальний центр Ocean Plaza (Київ) відновив роботу наприкінці листопада. Серед його співвласників був Аркадій Ротенберг — близький соратник путіна. 12 серпня Печерський районний суд Києва скасував арешт будівлі ТРЦ Ocean Plaza в Києві. Суд звернув увагу, що арешт ТРЦ є надмірно обтяжливим, оскільки блокує діяльність 350 орендарів і 7 000 працівників, які забезпечують надходження до бюджетів різних рівнів близько 3 мільярдів гривень на рік.
  • Раніше суд передав ТРЦ в управління Агентству з розшуку і управління незаконними активами (АРМА). Слідство вважає, що гроші, отримані від діяльності торгового центру, переказували через ланцюг фінансових операцій на адресу громадян рф. І на ці гроші фінансувалося виробництво та постачання боєприпасів для російської армії.