Російські пропагандистські ЗМІ стверджують, що путін побував у Маріуполі

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на пресслужбу Кремля повідомили, що президент росії володимир путін нібито відвідав окупований Маріуполь.

У цих повідомленнях йдеться, що путін оглянув низку обʼєктів міста, а також поспілкувався з місцевими жителями. Президент рф нібито прилетів до Маріуполя на гелікоптері, а потім обʼїхав кілька районів міста, роблячи зупинки.

В окупованому місці віцепремʼєр Марат Хуснуллін нібито розповідав російському президенту про перебіг будівництва. Пропагандистський кремлівський телеканал «Звезда» опублікував кілька відео про це.

Російські пропагандисти повідомляють, що на цих відео путін їде по Маріуполю, а потім відвідує маріупольську філармонію, але незалежних підтверджень цьому немає.

Пізніше радник Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував візит путіна до Маріуполя: «Злочинця завжди тягне на місце злочину. Поки країни цивілізованого світу заявляють про арешт «режисера війни» (путіна в. в.) у разі перетину ним кордону, організатор убивств тисяч маріупольських родин приїхав милуватися руїнами міста і братніми могилами. Цинізм і відсутність каяття».

  • 18 березня російський президент володимир путін вперше з початку повномасштабного вторгнення відвідав окуповані території України — півострів Крим. У МЗС нагадали про те, що путіна розшукує міжнародне правосуддя, а «приєднання» Криму було незаконним.