Офіцера, який побив строковика у військовій частині Житомирщини, відправили під домашній арешт на два місяці

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Богунський районний суд Житомира обрав запобіжний захід офіцеру, який побив строковика у військовій частині. Молодшого лейтенанта Віктора Вітусевича відправили під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Про це «Суспільному» розповіла речниця територіального управління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук.

За її словами, після закінчення цього терміну суд може ухвалити рішення про продовження цілодобового домашнього арешту або про зміну запобіжного заходу.

  • 11 березня в соцмережах поширилося відео побиття офіцером солдата-строковика, яке, як стверджується, мало місце у 190 навчальному центрі в селищі Гуйва (Житомирська область).
  • Місцеве видання «Перший Житомирський» писало, що на відео командир 2 взводу роти охорони, молодший лейтенант Віктор Вітусевич. Саме він бив ногами солдата. Військовослужбовці цієї частини поскаржилися, що таке відбувається систематично. Вітусевич заявляв, що солдат був у стані алкогольного сп’яніння, що і викликало таку реакцію.
  • 16 березня Віктор Вітусевич отримав підозру за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).