Лише 30 нардепів Ради добровільно подали декларації про доходи до НАЗК. Ось перелік

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Лише 7% народних депутатів Верховної Ради добровільно подали декларації за 2021 рік до Нацагентства із запобігання корупції. Більшість із них — представники «Слуги народу».

Про це Руху «ЧЕСНО» повідомили в НАЗК.

Зауважимо, що до завершення воєнного стану громадяни та медіа не зможуть ознайомитися з деклараціями, а НАЗК — перевірити їх.

Жодної декларації станом на зараз не подали позафракційні депутати.

У переліку тих, хто добровільно подав свої декларації, немає керівництва Ради, лідерів парламентської більшості та голів інших фракцій та груп.

Оновлення: Після публікації матеріалу спікер парламенту Руслан Стефанчук проінформував Рух ЧЕСНО, що 15 березня подав декларацію. НАЗК підтвердило цей факт.

  • Через обмеження воєнного стану декларування за 2021 рік відбувається добровільно. На сайті агентства є лічильник, який відображає статистику поданих декларацій та оновлюється щопонеділка.Найменше декларацій подано від посадовців Офісу президента, Кабміну та народних депутатів.
  • У лютому президент Володимир Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів. Напередодні на підтримку законопроекту № 8071 виступили посли G7.