Північна Корея знову запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Північна Корея у вівторок вранці здійснила нові пуски двох балістичних ракет малої дальності зі свого західного узбережжя в бік Японського моря.

Про це з посиланням на Обʼєднаний комітет начальників штабів (JCS) Збройних сил Південної Кореї повідомляє Yonhap.

Ракети були випущені близько 07:40 ранку (пізній вечір 13 березня — за київським часом) із Південної провінції Хванхе, поблизу західного узбережжя країни, і пролетіли приблизно 620 км, перш ніж упасти в море.

Південнокорейські військові назвали запуски ракет «серйозною провокацією», яка підриває стабільність на Корейському півострові.

Індійсько-Тихоокеанське командування США заявило, що останні запуски не становлять безпосередньої загрози для персоналу чи території США, або для їхніх союзників, але наголосило, що незаконні програми озброєння КНДР мають дестабілізуючий ефект.

  • 13 березня південнокорейські й американські сили розпочали спільні навчання під назвою «Щит свободи», найбільші за пʼять років. Пхеньян попередив, що такі навчання можуть розглядатися як «оголошення війни». У Сеулі заявили, що вранці 12 березня Північна Корея запустила ракету з підводного човна.