В МЗС України відреагували на заяви премʼєра Грузії про підготовку «державного перевороту»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на заяви премʼєр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі та грузинських парламентарів про підготовку державного перевороту, втягування їхньої країни у війну з росією та надсилання сил для розпалювання громадянської війни.

«Ми категорично відкидаємо подібні інсинуації, які не мають нічого спільного із реальністю. Не там шукає ворога грузинська влада», — наголосив Ніколенко.

В МЗС України переконані, що заяви грузинських політиків не зможуть похитнути міцну дружбу українців та грузинів.

«Ми високо цінуємо підтримку грузинів у той час, коли українці боряться за свою незалежність. Зі свого боку, Україна була і залишатиметься другом грузинського народу, якому бажаємо не зупинятися в розбудові європейського майбутнього», — зазначив речник міністерства.

  • 12 березня премʼєр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що під час акцій протесту в Тбілісі були явні ознаки того, що Київ намагається втручатися в те, що відбувається. Як приклад він навів звернення президента України Володимира Зеленського щодо Грузії. На його думку, у Києві незадоволені, що «Грузія не вплуталася в другий фронт». Серед тих, хто зацікавлений у зміні влади Грузії та втягуванні у війну, він також назвав депутатів Європарламенту.